Hoe start ik het hele proces?

Heel simpel: neem contact met ons op. We ontmoeten u graag om – vrijblijvend – de mogelijkheden en onze werkwijze door te spreken.

Wat betekent het dat jullie een full-service bedrijf zijn?

Wij inventariseren wat uw wensen zijn en nemen daarna de lead in het proces. Van subsidieaanvraag en installatie tot contact met netbeheerder en onderhoud van de panelen. Alles wat nodig is regelen wij. U zet uw handtekening op de offerte en levert de benodigde informatie aan en ons team doet de rest om een dak vol zonnepanelen met optimaal rendement te realiseren en onderhouden. Vijftien jaar lang.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een SDE++ subsidie?

U komt in aanmerking als u een grootverbruikersaansluiting heeft van meer dan 3*80 ampère, of bereid bent deze aan te schaffen. Verder dient de uiteindelijke pv-installatie een vermogen van minimaal 15 kWp te hebben.

Wat gaat er vooraf aan een subsidie-aanvraag?

U heeft eerst een persoonlijk gesprek met ons, waarin we de mogelijkheden van een pv-installatie bespreken. In een tweede gesprek bekijken we de kosten en het verwachte rendement van een dergelijke investering voor uw bedrijf. Indien de investering voor u interessant blijkt, is de aanvraag van een SDE++ subsidie meestal de volgende stap.

Wanneer kunnen jullie de SDE++ subsidie voor ons bedrijf aanvragen?

De SDE++ 2022 opent op dinsdag 28 juni 9:00 uur en sluit op donderdag 6 oktober 17:00 uur. Voor de SDE++ 2022 is een budget van € 13 miljard beschikbaar. Meer over de subsidie-aanvraag.

Zijn er ook ficale aftrekmogelijkheden?

Ja, die zijn er zeker! U kunt in aanmerking komen voor EIA (Energie-investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheidsaftrek).Wij zoeken in het traject uit welke voor u van toepassing zijn.

Kan ik de financiering uitbesteden?

Jazeker. Tegenwoordig gebruiken steeds meer bedrijven de optie om daken te verhuren. Dit betekent dat u de volledige investering uitbesteed (inclusief service en onderhoud) en u jaarlijks een vergoeding ontvangt. U loopt in dit geval geen enkel risico. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wie controleert de performance van de installatie?

Uw pv-installatie wordt ook na de oplevering nauwlettend in de gaten gehouden door solar2solar. Wij monitoren uw systeem gedurende de volledige SDE++-looptijd (15 jaar), zodat u er altijd van verzekerd bent dat het optimaal draait. U heeft hier verder geen omkijken naar; eventuele storingen worden direct door ons opgelost.

Waar staat pv-systeem voor?

Pv staat voor photo voltaic. Oftewel licht en stroom. Een pv-paneel is een zonnepaneel. Een pv-systeem is het gehele zonnepanelen-installatie.   

Hoe weet ik dat mijn systeem aan alle veiligheidseisen voldoet?

Solar2solar heeft alle nodige certificaten om de kwaliteit van onze levering te waarborgen. Daarbij zijn al onze pv-systemen door ons gekeurd conform de veiligheidseisen voor laagspanningsinstallaties (NEN1010:2015) en de eisen voor het testen en inspecteren (NEN-EN-IEA62446:2016).

Wat is de Scope12-richtlijn?

Nieuwe richtlijnen voor installaties vanuit de verzekeraar. Wij zorgen na oplevering voor een extern bureau voor inspectie van de aangelegde systemen. Dit bureau hanteert de Scope12-richtlijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden rondom zonnepanelen voor uw bedrijf? Vul dan hieronder uw gegevens in. Wij nemen graag contact met u op voor een persoonlijke kennismaking.

Privacybeleid